Hozzávalók:
35dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
18dkg puha vaj
1,5 dl tej
3dkg darált mák
40dkg magozott cseresznye,vagy meggy
1 alma
1 ek citromlé
porcukor
*
Elkészítés:
A cseresznyét lecsepegtetjük,az almát meghámozzuk és lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.
Összekeverjük egy másik tálban a lisztet,sütőport,vaníliás cukorot és a kristálycukrot.Egy másik tálban pedig a vajat összekeverjük a tojással ezután öntjük hozzá a tejet.
A lisztes és a tojásos keveréket ezután összekeverjük,majd a kapott tésztánkat megfelezzük.
Az egyik feléhez keverjük a mákot,a másikhoz a reszelt almát.
Kivajazott kenyérsütő formában,vagy kuglóf formában rétegezzük.Először a mákos keveréket,erre a cseresznyét,majd az almás keveréket (de lehet fordítva is,ha úgy tetszik).
180-200 fokon 50-60 percig sütjük,de tűpróbával ellenőrizzük,mielőtt kivennénk.
Amikor kihűlt,óvatosan kivesszük a formából,a tetejét meghintjük porcukorral.
Eredet:Latsia konyhája