Hozzávalók:
80 dkg hízott libamáj
2 dl mákolaj
Só, bors
6 db szikkadt zsemle
3 dl tej
1 ek vaj
2 ek méz + a tetejére
4 ek darált mák
6 szufléforma
Kevés vaj a formák kikenéséhez
Balzsamecet-krém a tálaláshoz
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
6 db szufléformát vajjal kikenünk.
A zsemléket nagyobb darabokra vágjuk.
A vajat felmelegítjük a vajjal és a 2 ek mézzel.
A zsemléket beleszórjuk, kicsit hagyjuk állni, hogy magába szívja a tejet.
Két részletben elosztjuk a szufléformákban, közéjük és a tetejére szórjuk a mákot.
Végül a tetejüket is megcsorgatjuk mézzel, a sütőbe toljuk.
Addig sütjük, míg a zsemlék széle megbarnul.
Mikor kész, óvatosan kiborítjuk a formából.
Közben a májat másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
Felforrósítjuk a mákolajat, a szeletek mindkét oldalát óvatosan megsütjük.
Tálaláskor néhány szelet májat 1-2 adag mákos gubával tányéron elrendezzük.
A májat megsózzuk, a tányért balzsamecet-krémmel díszítjük.


