Makói májszeletek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Makói májszeletek

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg vöröshagyma
liszt
kókuszzsír vagy Oliva olaj
50 dkg sertésmáj

bors

*

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk a TW Új Generációs Konyhai Késsel, majd a TW Konyhaművész Szeletelőn karikára szeljük.
A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt vagy az Oliva olajat.
A hagymaszeleteket lisztben megforgatjuk és a bő, forró kókuszzsírban vagy Oliva olajban aranysárgára sütjük.
Sütés közben a Mesterszakács Húsvillával kevergetjük, így nem ragad össze.
A májból vékony szeleteket vágunk a TW Új Generációs Henteskéssel. A májszeleteket megforgatjuk őrölt borssal kevert lisztben és egy másik Mesterszakács Nyeles Serpenyőben, kevés forró Kókuszzsíron vagy Oliva olajon rövid ideig sütjük.
A kész májszeleteket elrendezzük a Mediterrán Húsos Tálaló Tálon és elosztjuk rajta a sült hagymát.
A Májat csak a tányéron sózzuk meg.
Tehetek még az asztalra őrölt borsot és majoránnát és ki-ki, ízesítheti tovább magának a májat.
Köretként kínálhatunk hozzá párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát, de akár salátákkal is fogyaszthatjuk.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
TW Új Generációs Konyhai Kés
TW Konyhaművész szeletelő
Mesterszakács Húsvilla
TW Új Generációs Henteskés
Mesterszakács Nyeles Serpenyő 2 db
Mediterrán Húsos Tálaló Tál
Új Hullám Tányérok a liszteknek
Só/bors Őrlők
Fűszeresek

Makói májszeletek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Makói májszeletek