Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1 dl olaj
2 dl kefír
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. sütőpor
1 ek. citromhéj
késhegynyi fahéj
késhegynyi szerecsendió
2 tojás
10 dkg cukor
A töltelékhez:
5 dkg darált mák
2-3 ek. tej
2 ek. cukor
*
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleöntjük a cukrot és a darált mákot, majd sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, elkészítjük a maszzát. A réteslisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, a kefírt, végül a lisztes keveréket.
A muffinformákat papírral kibéleljük (ha nem szilikonos a formánk), a tésztából egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön kb. egy teáskanálnyi töltelék, majd ismét massza.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a muffinokat 15-20 perc alatt megsütjük.