Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
5 kk cukor
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
cukrozott darált mák citromhéjjal
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. Majd az összes hozzávalót a vaj kivételével kenyérdagasztó gépbe pakolom és elindítom a gépet.
A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert ez teszi a tésztát foszlóssá.
Majd meleg helyen duplájára kelesztem. Annyi részre osztom ahány fonatot akarok belőle készíteni. Egyesével kinyújtom a tésztákat, vastagon megkenem cukros,citromhéjas mákkal és feltekerem őket. Majd az ágakat összefonom. Papírral kibélelt tepsibe még egy kicsit kelesztem, ezután megkenem felvert tojással. Lassú tűzön pirosra sütöm.