Hozzávalók:
25 dkg. liszt
15 dkg. teavaj
1 tk. só
2 db. tojássárgája
2 ek. tejföl
kb. 1-2 ek. darálatlan mák
*
Elkészítés:
A lisztet a sóval, vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 óra hosszáig.
Amikor kivesszük, kicsit átgyúrjuk, (így kemény) kinyújtjuk,4 mm. vastagra, majd tetszés szerinti szaggatóval apró formákat szúrunk belőle, a visszamaradt tésztát összegyúrva, újra szaggatjuk, míg el nem fogy.
Tepsibe rakjuk, a tetejét tejes tojássárgával lekenjük, megszórjuk mákkal és 175 fokos sütőben világosra sütjük. (kb. 20-25 perc)
Rendkívül finom sütemény.
Jó étvágyat hozzá!
régi receptkönyv