Mákhabsipkás szivás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Mákhabsipkás szivás pite

Mákhabsipkás szivás pite

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg rizsliszt
20 dkg Liga margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 db BIO citrom reszelt héja
A töltelékhez:
50 dkg friss vagy fagyasztott szilva
1 csomag csokis GM pudingpor
10 dkg cukor
1 mk fahéj
A habhoz:
3 db tojás fehérje
10 dkg cukor
5 dkg darált mák
A lekenéshez:
1 db tojássárgája

*

Elkészítés:

A rizslisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az porcukrot a tojást, és reszeljük hozzá a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük a margarinnal kent formába.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
A töltelékhez tegyük a szilvát egy lábasba, adjunk hozzá 1 dl vizet, ha fagyasztott volt, a saját levét, majd adjuk hozzá a pudingport, fahéjat, cukrot és főzzük sűrű krémmé.
Kenjük a masszát a megsült tésztára, majd a leeső tésztadarabokat gyúrjuk össze, ismét nyújtsuk ki, és ízlés szerint díszítsük a pite tetejét.
Végül kenjük le, a tojássárgájával.
A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot, majd a darált mákot is.
A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.
Toljuk vissza a sütőbe, és további 10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni elkészült.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mákhabsipkás szivás pite