Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon,
75 dkg tisztított burgonya,
8 db alsó csirkecomb vagy mell, vagy bármilyen sertés hús
Vegeta,
őrölt bors,
1 csokor friss majoránna vagy 1 ek szárított,
1-2 fej vöröshagyma
*
Elkészítés:
Az UltraPro edény alját a füstölt szalonnaszeletekkel kibéleljük, ráhelyezzük a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel karikákra szelt nyers, burgonyát, majd a felkarikázott vöröshagymát.
A vegetát, friss vagy szárított majoránnát, őrölt borsot összekeverjük egy Új Hullám Mély Tányérban.
Beleforgatjuk a hússzeleteket.
A hagymára helyezzük a vegetás hús szeleteket, amelyekre még füstölt szalonnaszeleteket teszünk.
Pár evőkanál vizet öntünk alá és lefedjük (UltraPro edényben nem kell víz).
Kb. ¾ órát pároljuk a 190°C-os sütőben, majd fedő nélkül ropogós pirosra sütjük.
(Gyorsíthatjuk az elkészítését, ha 15 percre 750 W-on mikro sütőben előpároljuk.)
Bármilyen savanyúsággal, vagy friss salátával kínálhatjuk.
Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek:
UltraPro 3,5 l,
Konyhai Kés,
Henteskés,
Konyhaművész Szeletelő Kézvédővel
Új Hullám 4l-es Tál Szűrőbetéttel
Új Hullám Tányérok
Friss Torony Rácsbetéttel
Kristály só/borsőrlő
Mindent Bele Edény
Kristály Fűszeres
Univerzális Zöldséghámozó vízszintes pengével
Salátáknál a Kristály termékcsalád


