Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A húst keskeny, kb.
2 cm-es csíkokra vágjuk.
A hagymát összeaprítjuk, majd az olajon megdinszteljük.
Rátesszük a húst, kb.
10 percig pároljuk, amíg kis levet enged, utána sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük, időnként pótolva az elpárolgott vizet.
Amikor megpuhult a hús, rászórjuk a majorannát.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és hozzáadjuk a húshoz.
Pár percig együtt főzzük.
Sűrű, krémes mártásnak kell lennie, ezt víz hozzáadásával szabályozhatjuk.
Főtt tésztával a legfinomabb.
Próbáltam más húsból is, marhából a legfinomabb, de elég jó a pulykahús, pl.
comb is hozzá.
Én ezt az ételt mindig kuktában készítem el, de mielőtt a tejfölös lisztet hozzáteszem, átrakom lábasba.