Majonézes krumplisaláta sült halhoz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Majonézhez:
1 tojássárga
1,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj
http: //grapoilashop.hu/
2 kk. mustár
porcukor
citromlé
fehérbors

1 kg krumpli
1 nagy fej lilahagyma

2 dl tejföl

*

Elkészítés:

A majonézt mindig magam készítem, percek alatt elkészül és sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt.  Egy mélyebb tálkába (én inoxban készítem) beleütök 1 tojássárgát, amihez teszek 2 kk. mustárt.
Gépi habverővel jól összekeverem, majd kezdem hozzáadni az olajat.
Először cseppenként, aztán vékony sugárban, közben végig keverem.
1 tojássárga 1,5 dl olajat vesz fel.
Akkor jó, amikor vaj sűrűségű a majonéz. Ízesítem porcukorral, citromlével és fehérborssal, egy pici sót is teszek bele.
Ezután hozzákeverek 2 dl tejfölt, így kerül a krumplira. A krumplit megpucolom, négyfelé vágom, majd vékonyra szeletelem.
Sós vízben megfőzöm, leszűröm, egy tálba teszem, megvárom  amíg kihűl.
Ekkor egy fej lilahagymát kettévágok, nagyon vékonyra szeletelem és a krumpli tetejére teszem, megsózom, így hagyom állni 1 órán át.
Ezután összekeverem a hagymát a krumplival, majd a tejföllel elkevert majonézt ráöntöm és óvatosan összekeverem az egészet.
Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakán át áll a hűtőben, jól lehűl és összeérnek az ízek.
Paprikás lisztbe forgatott, olajban kisütött hallal tálaltam.