Hozzávalók:
Előző nap:5 kg krumplit a 2-3 sárgarépával megfőzök,3 tojást is és hideg vizbe teszem.2 dl tejben,2 evőkanál lisztet megfőzök és hagyom hülni.1 fej vöröshagymát megtisztitok lereszelem és adok hozzá 1 evő kanál ecetet ezzel jól összekeverem.Kell még 3-4savanyú uborka,250 gram borsó konzerv..
Majonézhez:3 tojássárgája,fél liter olaj 2 evőkanál mustár,só bors.
*
Elkészítés:
A megfőzött hozzávalókat megtisztitom, hosszú csikokra vágom.
Az uborkát kockára.
Hozzá adom a borsót az uborkát a hagymát.
Egy nagyobb tálba rakom, az egészet.
A majonézt elkészitem, hozzá adom a pépet a borsó levét az uborka levét és simára keverem.
Rá öntöm az egészet a krumlira, sózom borsozom, jól összekeverem, és 2-3 órát hagyom állni.