Hozzávalók:
2-3 drb házi kolbász
majonézes krumplihoz:
5-6 darab krumpli
kis üveg majonéz
kis doboz tejföl
2-3 fej lila hagyma
só,bors,ecet,víz,cukor
díszítéshez zöldségek
*
Elkészítés:
A kolbászokat megsütjük szép ropogósra.
Elkészítjük a majonézes krumplit.Krumplikat meghámozzuk,megfőzzük,langosra kihűtjük majd egy tálba felkarikázzuk vagy felkockázzuk,úgy hogy egy réteg krumpli egy réteg felszeletelt lila hagyma amíg el nem fogy.Közben rétegenként meg is sózzuk.
Megcsináljuk a lét még pedig úgy hogy kb.fél liter vízben elkeverünk 2-3 ek cukrot,ízesítjük ecettel és ráöntjük a felszeletelt krumplira és hagymára.Fél órát hagyjuk hideg helyen pihenteni majd aztán leszűrjük.
Kis tálkába kikeverjük a majonézt a tejfőllel,tettem bele frissen őrölt borsot egy kis pirospaprikát,jól ősszekevertem és ráöntöttem a krumplira,óvatosan összekevertem és lehet tálalni.
Tetejét sárga és zöld paprika karikákkal ill.paradicsom karikával díszítettem.


