Majonézes krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg apróbb szemű krumpli
1 db tojás sárgája
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsira olaj
http: //grapoilashop.hu/
2 mk só
2 kk cukor
1 mk őrölt fehérbors
2 kk mustár
1 közepes citrom leve
1 ek 10%-os ecet
1 fej vöröshagyma vékony karikára vágva
0,5 l víz

*

Elkészítés:

Az egy kiló krumplit feltesszük héjastól főni.
Ez kb. 30-40 perc alatt megfő, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
A krumplit aztán 3-4 mm-es karikákra vágva, egy tálba rétegezzük a vékony karikára vágott hagymával.
A vízbe teszünk egy kk cukrot, az ecetet és 1 mk sót / vagyis saláta levet készítünk, lehet ízlés szerint./, és ráöntjük a krumplira.
Míg a többit elkészítjük, betesszük a tálat  a hűtőbe .
A tojás sárgáját elkezdjük a keverőgéppel keverni, közben az olajat először szigorúan cseppenként öntjük hozzá.
Mikor látjuk, hogy kezd sűrűsödni a keverék, utána már mehet az olaj apró csurrantásonként.
Addig öntjük hozzá az olajat, míg vaj sűrűségű lesz. Ezután fűszerezzük, citromlével, mustárral cukorral, sóval, borssal.
A hűtőből elővett krumpliról a salátalé kb 80%-át leöntjük, majd az elkészített majonézünket a hagymás krumplikarikákkal óvatosan összekeverjük.