Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál majonéz
nagy doboz kefír
1 ek. mustár
1 fej lilahagyma
1 tk só
1mokkáskanál őrölt feketebors
ecet, cukor ízlés szerint
*
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, és megfőzzük enyhén sós vízben. Hagyjuk teljese kihűlni.
Készítünk jó félliternyi cukros-ecetes-sós levet, amibe belekeverjük a krumplikockákat. Legalább két órán keresztül benne hagyjuk.
Elkészítjük a majonézes-kefíres mártást: a majonézt a kefírrel, a mustárral simára keverjük, sózzuk (ha még szükséges), borsozzuk, végül beleforgatjuk a leszűrt krumplit, és hozzátesszük a megtisztított, felkarikázott lilahagymát. Az egészet összeforgatjuk.
Legalább a tálalás előtt fél nappal keverjük a mártásba a krumplit.