Majonézes karfiolkrém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

marika3

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Majonézes karfiolkrém

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 közepes méretű karfiol
1 közepes fej  lilahagyma
majonéz (én házilag készítettem)

bors
kevés citromlé
ételízesítő

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük,  folyó vízben jól megmossuk. Egy edényben fel teszünk főni kb. 4 liter vizet, amelybe teszünk ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt. Amikor forr a víz, belehelyezzük a karfiol rózsákat , és puhára főzzük. Levesszük a tűzről , és leszűrjük róla a vizet, a szűrő edényben hagyjuk, hogy lecsöpögjön, és hűljön. Közben elkészítjük a majonézt. 2 tojás sárgáját elkeverünk egy evőkanálnyi mustárral, majd apránként adagoljuk hozzá az olajat, a kívánt mennyiség eléréséig. Ízléstől függ. Én kb. 400 ml-ből készítettem.
Ha kész a majonéz, belereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük a megtisztított lilahagymát, ízesítjük sóval , borssal, majd villával áttörjük a karfiolt , és azt is hozzáadjuk a majonézhez. Kevés citromlevet adunk hozzá, jól összkeverjük. Pirítóssal, vagy friss kenyérre kenve, paradicsommal …..Isteni!!!

Majonézes karfiolkrém

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Majonézes karfiolkrém

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!