Majonézes halikrasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Majonézes halikrasaláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg pontyikra
5 dkg vöröshagyma
1 citrom
1 babérlevél
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
2 dl majonéz
1/4 csomo petrezselyem
1 db metélőhagyma
olajbogyó  ( diszítéshez is )
saláta

*

Elkészítés:

Mártás:
A majonézt citromlével, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olajbogyóval összekeverjük.
A halikrát sóval, borssal, babérlevéllel, vöröshagymával, citromlével ízesített vízben megfőzzük.
A halikráról levesszük a hártyát, és egyenlő darabokra fejtjük.
Tálalás:
Megmossuk a salátalevelet, és a tányérra terítjük.
Ráhelyezzük a halikrát, majd a fűszeres majonézes mártást, tetejére friss zöldséget, és olajbogyót díszítésként, majd a hűtőbe tesszük egy pár órát, hogy érlelődjön.
Hidegen tálaljuk.

Majonézes halikrasaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Majonézes halikrasaláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!