Majonéz házilag

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Majonéz házilag

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 db tojás sárgája
2.5 dl étolaj
1 tk só
1 tk porcukor
1 tk mustár
1 ek citromlé

*

Elkészítés:

A tojás sárgákhoz hozzáadom a sót, mustárt, porcukrot és kézi turmixgéppel habosra keverem. Ezt, 2 perc keverés után, a tojás kifehéredése jelzi.
Ezután, állandó keverés mellett, elkezdem adagolni az olajat, először cseppenként. Fontos, hogy a hozzáadott olajat mindig alaposan keverjük el, azaz szedje fel tojás.
Az olaj adagolását folytassuk kis adagokban, alaposan elkeverve, még el nem fogy.
Végül hozzáadom a citromlét, majd ezzel is elkeverem.
Egy sűrű, homogén, vajszerű masszát kell kapnunk.
Általában 1 tojás sárgája 1,5-2 dl olajat képes felvenni, attól függően, mennyire sűrű majonézt szeretnénk.
A házilag készített majonéz gyors, olcsó, és finom, szemben a drága, adalékokkal teli bolti majonézzel.