Hozzávalók:
4 nagy csirkecomb
6 zsömle
1 kis doboz sertésmájkrém
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír
só
bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 nagy tojás
3 ek zsír
1 ek. zsemlemorzsa
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom(a bőre alatt is), hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.
A fél kanál zsíron világosra pirítom az apró kockára vágott hagymát, hozzáteszem a májkrémet, jól összekeverem, majd leveszem a tűzről.
Ezután beleteszem a kicsit megáztatott, kinyomkodott zsömléket, a felvert tojást, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverem és végül beleteszem a zsemlemorzsát. Ennek mennyisége attól függ, mennyire lágy a töltelék.
A tölteléket kanállal a csirkecombok bőre alá halmozom, nem tűzöm semmivel, megmarad benne a töltelék, csak ráhajtom a bőrét.
Zsírozott tepsibe rakom, öntök hozzá kb. 1 dl vizet és előmelegített sütőbe teszem, közepes lángon, gyakran locsolgatva sütöm.
Amikor már puha a hús, zsírjára sütöm, a bőrét jól megpirítom.
Krumplipürével és vegyes savanyúságokkal tálaltam.