Májjal töltött krumplis placky(lepények)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Májjal töltött krumplis placky(lepények)

Recept leírás:

Hozzávalók:

A resztelt  májhoz:
legjobb a csirkemáj, de lehet  nyúlmáj is: 500 gr
1 kisebb  hagyma
1 mokkáskanál  őrölt  feketebors
1 tetőzött kiskanál  majoránna
1 kiskanál tengerisó
1 kiskanál őrölt  piros paprika
4  evőkanál olaj
A  krumplis plackykhoz:
20 db, 13 cm átmérőjű 1,5 kg  húsdarálón  ledarált, megtisztított  krumpli
1 db jó nagy megtisztított, ledarált hagyma
1 fej  fokhagyma megtisztítva, ledarálva
4 egész tojás
4  tetőzött  evőkanál  daraliszt
3 kiskanál  majoránna
1 kiskanál  őrölt  feketebors
3 kiskanál tengerisó
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A  feldarabolt  májat  az olajon megüvegesített felszeletelt hagymán a fűszerek és a só hozzáadásával  megresztelem- kb. 15 perc alatt kész . Félreteszem.
A plackykhozvalókat az olaj kivételével  összekeverem. Egy jól  felmelegített -legjobb  egy teflon palacsintasütőn megkezdődhet a sütés.
Ha elég nagy a palacsintasütőnk  a plackykat kettesével is süthetjük  éspedig úgy, hogy minden adag alá két  evőkanál olajat csurrantunk. Szép ropogósra ,megforgatva  közepes lángon  sütjük a plackykat. Az olaj kelletik.
A  végén a májjal megtöltjük őket. Illik hozzá valamilyen savanyúság, vagy  saláta, mert nehéz étel. Nyár  végén amikor  már elég  erős a krumpli( újburgonyából lehetetlen elkészíteni, mert az nagyon vizes és a plackyk szétesnek, odaragadnak) ha csak plackykat készítünk, kefírrel egy pompás vacsora. Vagy akár most is.

Májjal töltött krumplis placky(lepények)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májjal töltött krumplis placky(lepények)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!