Hozzávalók:
1 kg csirkecombfilé
1/2 kg csirke vagy pulykamáj
1 zsemlye
2 tojás
petrezselyemzöldje,
1-2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj a kisütéshez és a resztelt májhoz
őrölt kömény, bors, só, prézli ízlés szerint
A csirkenugetthez 2 csirkemell, só, liszt, tojás, prézli
*
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, kissé ellapítjuk, ha nem lenne túl egyenletes.
A májat kockákra vágjuk, rádobjuk a forró olajon megpirított hagymára, borsozzuk, koménymaggal magszórjuk.
Kissé hülni hagyjuk, majd hozzáadjuk az áztatott kifacsart zsemlyét, a tojásokat , a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Picit sózzuk.
A combok egyik oldalára halmozzuk, a másik oldalt ráhajtjuk és bepanírozzuk a szokásos módon.
Lassú tűzön megsütjük.
A csirkenugettekhez a csirkemellet apró, egyforma kockákra vágjuk, bepanírozzuk lisztbe, tojásba és prézlibe, majd megsütjük.
Sült krumplit adunk hozzá, de finom rizssel vagy tarhonyával, esetleg krumplipürével is.