Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db csirkemáj
8 szelet császárszalonna (v. bacon)

fehér őrölt bors
majoránna
bazsalikom
szerecsendió
5 dkg margarin
1,5-2 dl fehér bor

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.
A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)
A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet Én rizzsel, sárgarépával, vegyesen  párolva készítettem a köretett

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve.