Májgombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Májgombócleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csirkefarhát
1 zúza
1 nyak
1 sárgarépa
1petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 kis karalábé, 1 hagyma

szemes bors
2 húsleveskocka
1 tk. ételízesítő
A májgombóchoz:
1 csirkemáj
1 kis fej hagyma
2 zsömle

bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás
1 ek. zsír
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Amikor egész csirkét veszünk gyakran készítek májgombóclevest, mert a combokat, szárnyakat, mellet felhasználom főételhez, a maradék 1 db. farhát, zúza, nyak pedig kevés lenne egy valódi húsleveshez, viszont májgombóc alaplének kiváló. A májból pedig készül a finom májgombóc.
A húsokat kb 3 liter hideg vízben felteszem főni, lehabozom, majd belerakom a feldarabolt zöldségeket, a leveskockákat, a fűszereket, lassan főzöm. Közben elkészítem a májgombócot.
A májat  lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojást, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. A kész levest leszűröm, belefőzöm a kerekre formált májgombócokat. Tálaláskor a levesben főtt zöldségeket apróra darabolom, erre szedem a levest, a májgombócokkal együtt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májgombócleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!