Májgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Májgombóc leves

Májgombóc leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Gombóchoz.
2csirkemáj
1kiskanál olaj
1kiskanál reszelt
vöröshagyma
1db tejben megáztatott zsemle
1egész tojás
liszt

őröltbors
majoranna
zöldség zöldje
Szükségünk lesz még.
3sárgarépa
3petrezselyemgyökér ,
és bármilyen zöldségféle,amit szeretünk a levesbe
1ek olaj
húslé

bors

*

Elkészítés:

Először a gombócnak valót készítjük el.A májat megtisztítjuk,elkaparjuk.A reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk az olajon.Levesszük a tűzről,hozzáadjuk az elkapart májat,a kifacsart,és összemorzsolt zsemlét,a tojást,a fűszereket,és annyi lisztet,hogy galuska szerű legyen.1óra állás után tesszük a levesbe
.A zöldségféléket tetszés szerint felaprítjuk,1ek olajon megpároljuk,felengedjük húslével,vagy vízzel,ha kell még sózzuk,fűszerezzük.
Amikor már a zöldségfélék félig megpuhultak,vizes kézzel gombócokat formálunk a májas keverékből,vagy vizes kanállal beleszaggatjuk a levesbe.Készre főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májgombóc leves