Hozzávalók:
Gombóchoz.
2csirkemáj
1kiskanál olaj
1kiskanál reszelt
vöröshagyma
1db tejben megáztatott zsemle
1egész tojás
liszt
só
őröltbors
majoranna
zöldség zöldje
Szükségünk lesz még.
3sárgarépa
3petrezselyemgyökér ,
és bármilyen zöldségféle,amit szeretünk a levesbe
1ek olaj
húslé
só
bors
*
Elkészítés:
Először a gombócnak valót készítjük el.A májat megtisztítjuk,elkaparjuk.A reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk az olajon.Levesszük a tűzről,hozzáadjuk az elkapart májat,a kifacsart,és összemorzsolt zsemlét,a tojást,a fűszereket,és annyi lisztet,hogy galuska szerű legyen.1óra állás után tesszük a levesbe
.A zöldségféléket tetszés szerint felaprítjuk,1ek olajon megpároljuk,felengedjük húslével,vagy vízzel,ha kell még sózzuk,fűszerezzük.
Amikor már a zöldségfélék félig megpuhultak,vizes kézzel gombócokat formálunk a májas keverékből,vagy vizes kanállal beleszaggatjuk a levesbe.Készre főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)