Hozzávalók:
1 csirkemell húsos csontja és bőre
1 szál sárga répa
1 szál petrezselyem gyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 kis krumpli
1 kis fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
ételízesítő
só
bors
Májgaluskához:
1 Gyulai tömlős májas
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1 tojás
1ek. zsír
só
2 mk. bors
2 mk. majoránna
2 ek. liszt.
1/2 cs. petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A húsos csirkemell csontot és a bőrét odateszem hideg vízben, majd amikor felforrt lehabozom, belerakom a tisztított zöldségeket, fűszereket. Kb. másfél óra alatt készre fő. A levest leszűröm és belefőzöm a májgaluskát.
Májgaluska: Az apróra vágott hagymát megpirítom a zsíron, amikor világos barna, hozzányomom a Gyulai tömlős májast. Leveszem a tűzről, belekeverem az áztatott zsömléket, a tojást, a fűszereket, az aprított petrezselyemzöldet, és végül a lisztet. Hagyom állni fél órát, aztán egy kanállal formázva a forró levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves tetejére.