Májgaluskaleves Gyulai májasból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Májgaluskaleves Gyulai májasból

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csirkemell húsos csontja és bőre
1 szál sárga répa
1 szál petrezselyem gyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 kis krumpli
1 kis fej hagyma
1-2 cikk fokhagyma
ételízesítő

bors
Májgaluskához:
1 Gyulai tömlős májas
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1 tojás
1ek. zsír

2 mk. bors
2 mk. majoránna
2 ek. liszt.
1/2 cs. petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A húsos csirkemell csontot és a bőrét odateszem hideg vízben, majd amikor felforrt lehabozom, belerakom a tisztított zöldségeket, fűszereket. Kb. másfél  óra alatt készre fő. A levest leszűröm és belefőzöm a májgaluskát.
Májgaluska: Az apróra vágott hagymát megpirítom a zsíron, amikor világos barna, hozzányomom a Gyulai tömlős májast. Leveszem a tűzről, belekeverem az áztatott zsömléket, a tojást, a fűszereket, az aprított petrezselyemzöldet, és végül a lisztet. Hagyom állni fél órát, aztán egy kanállal formázva a forró levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves  tetejére.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májgaluskaleves Gyulai májasból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!