Hozzávalók:
Bármilyen húsleves
A májgaluskához:
2 csirkemáj
1 kis fej hagyma
3 zsömle
só
bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás
1 ek. zsír
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A májakat lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojást, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. A kész levest leszűröm, felforralom és kanállal nagy galuskákat szaggatok bele a masszából. Addig főzöm, amíg a tetejére feljönnek a galuskák. Tálaláskor a levesben főtt zöldségeket apróra darabolom, erre szedem a levest, a májgombócokkal együtt.