Májgaluskaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Májgaluskaleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

Bármilyen húsleves
A májgaluskához:
2 csirkemáj
1 kis fej hagyma
3 zsömle

bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás
1 ek. zsír
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A májakat  lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojást, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. A kész levest leszűröm, felforralom és kanállal nagy  galuskákat szaggatok bele a masszából. Addig főzöm, amíg a tetejére feljönnek a galuskák. Tálaláskor a levesben főtt zöldségeket apróra darabolom, erre szedem a levest, a májgombócokkal együtt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májgaluskaleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!