Májgaluska leves/Májgombóc leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Májgaluska leves/Májgombóc leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db csirkemáj
1 tojás
fél csokor petrezselyemzold
10 dkg voroshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna
liszt
kevés olaj a dinszteléshez

*

Elkészítés:

A voroshagymát nagyon apróra, kockára megdinszteljuk kevés olajon (nem pirítjuk!). A fokhagymákat szintén elkaparjuk vagy présen keresztul nyomjuk. A még forró, de már lezúzott hagymához tesszuk az osszes fuszert és a fokhagymát. Osszekeverjuk, félretesszuk. A májokat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ez ido alatt kihul a tobbi hozzávaló és ezután beletesszuk a májat, a tojást és az aprított petrezselymet. Annyi liszttel keverjuk ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól osszekeverjuk és forró sós lében kifozzuk.

Májgaluska leves/Májgombóc leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Májgaluska leves/Májgombóc leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!