Májgaluska (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

Májgaluska (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

  1. A megtisztított, apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd félretesszük hűlni.
  2. A csirkemájakat megmossuk, késsel elkaparjuk, a tojást villával felverjük és hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselymet, és a megdinsztelt hagymát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
  4. Annyi rizslisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá fele-fele arányban, hogy galuskatészta sűrűségű legyen az állaga.
  5. Félretesszük pihenni.
  6. Ha időközben nagyon besűrűsödne, pár kanál levessel hígíthatjuk egy kicsit.
  7. Egy kisebb lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vagy a levesből merünk le egy keveset, és amikor forr, belemártunk egy teáskanalat, és így szaggatjuk bele a galuskákat.
  8. Mikor feljöttek a leves tetejére, még tovább főzzük, de már lassú tűzön, inkább csak gyöngyözve forrjon a víz, kb.
  9. 10 percig, majd elzárjuk a gázt, és lefedve benne hagyjuk a galuskákat. Nem fognak szétázni másnapra sem.