Máj-csirkemell zöldborsóval, gombával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Máj-csirkemell zöldborsóval, gombával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Egyes serpenyő:
1/2 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
bors
pirospaprika
pici só, olaj
Kettes serpenyő:
1/2 kg filézett csirkemell
20 dkg gomba
2 dl erőleves (2 dl langyos víz + 1 leveskocka)
6-10 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2-3 teáskanál majoránna
só, olaj

*

Elkészítés:

(Ha előkészítünk mindent, a két serpenyővel egyszerrel lehet dolgozni.)
Egyes serpenyő:
Az olajban, a felszeletelt, picit sózott hagymát megpirítjuk. A tetszés szerint feldarabolt csirkemájat rátesszük a hagymára, lepirítjuk. Borssal, pirospaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, kevés ideig fedővel, majd nélküle készre pároljuk. Letakarjuk.
Kettes serpenyő:
A felcsíkozott mellet az olajban átpirítjuk. A majoránnát és a fokhagyma felét áttörve rátesszük. Összekeverjük és ráöntjük az erőlevest (vagy a langyos vízben feloldott leveskockát). Fedő alatt pároljuk. Ha félig kész, mehet bele a felszeletelt gomba, még fokhagyma, és ha szükséges só. Készre pirítjuk az egészet.
A két serpenyő tartalmát összeöntjük, a maradék fokhagymát rányomjuk (aki szereti erőspaprikát), összepároljuk az egészet. Készen vagyunk.
Körítésnek lehet sült krumpli (kocka, hasáb), de nagyon finom kenyérrel is.
Bármilyen savanyúsággal tálalható.
Megjegyzés: A szaft mennyisége a zsiradék mennyiségétől függ. (Filézett csirkecombbal szaftosabb – pulykahússal is készíthető.)
(Recept variáció)

Máj-csirkemell zöldborsóval, gombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Máj-csirkemell zöldborsóval, gombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!