Hozzávalók:
Fél kiló zöldborsó (lehet mirelit is)
1 kis csokor petrezselyem zöld,
kevés étolaj,
1 csapott evőkanál liszt,
só, őrölt bors,
levestészta.
Adható még bele karikára vágott sárgarépa, és petrezselyem gyökér is. Ennyi borsóhoz 2-3 répa, és 1-2 gyökér. Só helyet használhatsz ételízesítőt is.
*
Elkészítés:
A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt.
Ha répát, és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is.
Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át.
Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát.
Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is kell bele !
Kóstold meg!
Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (a többi zöldség ) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát.
( jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával ) Csak fel kell forralni, és kész a leves.