Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg zsenge zöldbab
4 kisebb szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
6 kisebb szem újkrumpli
1 közepes fej vöröshagyma
3 dkg Premio Soós 8 Tojásos Zabkocka tészta
3 ek olaj
2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
1 kk só
1 csipet bors
1 kk őrölt pirospaprika
1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
1 kis csokor friss petrezselyemlevél

*

Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk.
Az újkrumplit felkockázzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.
Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!