Hozzávalók:
Hozzávalók: 1000 g
A rántáshoz: 8 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük (kb. 45 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.
Ha mirelitből készül akkor rövidebb a főzési idő
A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk, a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. A tejfölt is hozzákeverjük, ha kell, pici ecettel még ízesítjük.
Én jó minőségű virslivel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni.