Magyaros töltött csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Magyaros töltött csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 kb
A töltelékhez: 20 dkg

*

Elkészítés:

A csirkét mossuk, majd  fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül, belül, és hagyjuk ebben 1 órát állni.
állítsuk össze a tölteléket.
A hagymákat reszeljük le, és üvegesre pároljuk meg a zöldet apróra vágjuk.
A kenyérszeleteket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük.
A csirkemájat mossuk meg, majd egy kisebb késsel kaparjuk el.
Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, fűszerezzük.
A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat.
Ha marad, és fér a comb bőrök alá is töltsünk kevés tölteléket.
A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék.
Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet, és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon a pipit.
Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük arany barnára.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, bármilyen saláta

Magyaros töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros töltött csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!