Magyaros tarja lecsósan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg paradicsom
60 dkg zöldpaprika
1 pici chili paprika
2 nagy fej hagyma
5 szép szelet tarja
Magyaros fűszer keverék (
Hozzávalók:
só,
majoránna,
bazsalikom,
kömény ,
kakukkfű,
őrölt mustármag,
pirospaprika,
szárított zellerlevél )
MINDENBŐL 1-1 kávéskanállal
Elkészítés:
A hozzávalókat összeöntjük, jól összekeverjük,
2 evőkanál  olaj
1 kávéskanál  pirospaprika
1 csipet cukor
8-10 db tojás

*

Elkészítés:

A paradicsomot  gerezdekre vágjuk.
A zöldpaprikát és a chilit megmossuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük.
A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.
A tarja szeleteket  ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
A Magyaros fűszerbe forgatjuk.
Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és belerakjuk a fűszerezett tarja falatokat, így félig puhára főzzük .
Ezután rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát és  a chilit  és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk., én egy csipet cukrot is rakok bele a végén  mert az jobban kiadja az ízeket .
Amikor  kész   8-10 db tojást  kb ennyit szoktam  erre az adagra ráütni.
A Tojásokat felverem és a még forró  lecsóra  öntöm majd készre sütöm  .
Fontos hogy a tojást mindig frissen  tálalás elött  tegyük rá  a lecsóra  .
Friss ropogós kenyérrel  vagy  rizzsel is tálalhatjuk.