Magyaros tarja

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Magyaros tarja

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli
2 fej hagyma
3 paradicsom
3 paprika
télen fél üveg natúr lecsó
20 dkg házi, füstölt kolbász
2 ek zsír
só, bors

*

Elkészítés:

A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom,  a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva félig megfőzöm. A tarja zsírján a  hagymából, a paradicsomból, a paprikából és a kolbászból lecsót készítek(télen fél üveg natúr lecsóból), a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, erre jön a kolbászos lecsó fele, majd rárakom a húsokat. Befedem a kolbászos lecsó másik felével. Tetejére rakom  a maradék krumplit, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony  hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy  a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és  a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros tarja