Hozzávalók:
4 szelet tarja
4 szelet húsos szalonna
1 kg krumpli
2 fej hagyma
3 paradicsom
3 paprika
télen fél üveg natúr lecsó
20 dkg házi, füstölt kolbász
2 ek zsír
só, bors
*
Elkészítés:
A tarját kicsit klopfolom, sózom, borsozom, a zsíron mindkét oldalát sütöm 2- 3 percig. A krumplit karikára vágva félig megfőzöm. A tarja zsírján a hagymából, a paradicsomból, a paprikából és a kolbászból lecsót készítek(télen fél üveg natúr lecsóból), a húsos szalonnát bevagdosom. Egy kisebb tepsibe(lehet jénai tálba is), alulra rakom a krumpli felét, megsózom, erre jön a kolbászos lecsó fele, majd rárakom a húsokat. Befedem a kolbászos lecsó másik felével. Tetejére rakom a maradék krumplit, majd sorban rárakom a húsos szalonna szeleteket. Először alacsony hőmérsékleten sütöm fél óráig, hogy a hús párolódjon még, majd nagyobb hőfokon sütöm, hogy a krumpli és a szalonna megpiruljon a tetején. Tálaláskor a pirult szalonnát a tetejére teszem.