Hozzávalók:
4 felső csirkecomb
10dkg zsír
só
bors
kevés pirospaprika
2 közepes fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
víz
1/2 kg újkrumpli
kevés petrezselyemzöld
só
*
Elkészítés:
A csirkecombokat megsózom, borsozom, tepsibe rakom, megszórom kevés pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát cikkekben, a fokhagymát darabolva szintén hozzáteszem. Öntök alá 1 dl vizet. Közepes hőfokra a sütőbe teszem. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit. A hagyma megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott petrezselymes újkrumplira szedem. Savanyúság vagy saláta kell hozzá.