Magyaros sült csirkecomb újkrumplival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 felső csirkecomb
10dkg zsír

bors
kevés pirospaprika
2  közepes fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
víz
1/2 kg újkrumpli
kevés petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A csirkecombokat megsózom, borsozom, tepsibe rakom, megszórom kevés  pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát cikkekben, a fokhagymát darabolva szintén hozzáteszem. Öntök alá 1 dl vizet. Közepes hőfokra a sütőbe teszem. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban  pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit. A hagyma megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott petrezselymes újkrumplira szedem.  Savanyúság vagy saláta kell hozzá.