Hozzávalók:
a császárszalonna pácolásához: 1.5 kg. császárhús (ami inkább húsos szalonna, a bőséges zsiradék miatt)
2 kanál étolaj,
1 kanál őrölt pirospaprika,
kevés csilipehely,
1 kanál só,
kevés őrölt bors,
kevés fokhagyma granulátum,
kevés morzsolt kakukkfű levél.
a tepsis zöldségekhez:
1.5 kg krumpli,
5 db. sárgarépa,
1/2. zellergumó,
3 db. petrezselyem gyökér,
3 fej fokhagyma,
néhány fej vöröshagyma ízlés szerint.
só, őrölt bors.
*
Elkészítés:
A császár szeleteket bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre.
A fokhagymát félbevágjuk.
Tepsi aljára kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket.
Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából.
Sót, és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a császár szeleteket.
Lefóliázva tesszük sütőbe, ahol addig sütjük míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek.
A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma