Magyaros pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Barbus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Magyaros pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db tojás
1 kg liszt

2 evőkanál cukor
1 élesztő
2,5 dl tej
2 db paprika /fehér vagy piros/
kolbász /csípős vagy csemege vagy vegyesen/
csípős piros arany
4 evőkanál tejföl
sajt

*

Elkészítés:

A 2,5 dl tejbe beleteszem a 2 evőkanál cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy nagyobb tálba teszem beleteszem a sót (ízlés szerint én kb 1,5 evőkanálnyit tettem bele) az apróra vágott paprikát és kolbászt belekeverem, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és 1 egész tojást és egy másik tojássárgáját. kikeverek 4 evőkanálnyi tejfölt tetszőleges mennyiségű piros arannyal (csípőst használtam ha már magyaros lesz a pogácsa :D) hozzáöntöm a többi alapanyaghoz és összegyúrom. Kelesztem, majd kinyújtom feltekerem (mint mondjuk egy piskóta tekercset) és 3 fele osztom. újra kinyújtok egy bucit. a maradék tojásfehérjéhez hozzáütök még egy tojást és lekenem vele a tésztát sajtot reszelek rá, majd egy nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatom. 190°C-os sütőben kb 15-20 percig sütjük vagy amíg szép pirosak nem lesznek.

Magyaros pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros pogácsa