Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
só
bors
cukor
Feltét:
20 dkg házi, füstölt kolbász
1 nagy fej lila hagyma
1 erős paprika
pár ecetes cseresznyepaprika
4 db.csípős paprikás kockasajt
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, hagymát, erős paprikákat, tetejére morzsolom a csípős sajtot.és még megszórom az egészet pizzafűszerrel. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón az igazi!