Hozzávalók:
1,5 kg csontozott csülök, amit sóval őrölt borssal, őrölt paprikával, csipetnyi csípős paprikával, morzsolt kakukkfűvel, és étolajjal jól bedörzsölünk.
a körettel folytatjuk, ami ezekből áll:
2 kg. krumpli hasábra vágva, 3 nagy sárgarépa megtisztítva, majd karikára vágva, 1 nagy fej hagyma, 1 fej fokhagyma.
2 kanál étolaj.
*
Elkészítés:
A húst minimum 1 éjszakára, de akár 2 napra is hűtőben hagyjuk érlelődni az ízeket.
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk.
Én a krumplit legtöbbször kockákra, vagy hasábokra vágom, a sárgarépát felkarikázom, a hagymát karikákra, vagy nyolc részbe vágva, a fokhagymagerezdeket tisztítva, de egészben teszem a sütőtálba vagy tepsibe.
Az egészre borsot, és sót őrlök, majd jól átforgatom többször is.
A zöldséges krumpliágy tetejére teszem a pácolt csülköt bőrével felfelé, és az egészet letakarom alufóliával.
A fólia tetejét kicsit megszurkálva mehet a sütőbe, amit nem feltétlenül szükséges előmelegíteni.
1, 5 – 2 órahosszát sülhet, és a végén a fóliát levéve a bőrt kicsit ropogóssá téve rápirítunk a tetejére.