Hozzávalók:
60 dkg csirkamáj
1 nagy fej hagyma
1 csöves, erős paprika
1 mk. kanál pirospaprika
majoránna, só, bors, ízlés szerint
1 kk. liszt
1/2 dl víz
2 ek. zsír
1 adag kész, csípős lecsó
1 kg krumpli
olaj vagy zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
Az egész csirkemájat ketté, majd még egyszer ketté vágom, alaposan kiáztatom, jól lecsepegtetem. A zsíron világosra pirítom a vékony szeletekre vágott hagymát, hozzáteszem az erős paprikát is, öntök rá kb. 1 dl vizet, főzöm, amíg a hagyma szétesik és zsírjára sül. Jól felforrósítom, ráteszem a májat, sütöm pár percig, amíg kifehéredik, nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik. Amikor megsült, rászórom a lisztet, rögtön felengedem a vízzel, elkeverem, hozzáadom a pirospaprikát, a borsot, majoránnát, jól összeforralom és a legvégén sózom.Ha túl sűrű lenne, öntök alá még egy kis vizet. Ezzel a módszerrel finom, ízletes szaftja lesz a májnak. A kész lecsót hozzáteszem és jól összerázogatom, tálalásnál a kockára vágott sült krumplira szedem.