Magyaros krumplileves füstölt oldalassal és kolbás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Magyaros krumplileves füstölt oldalassal és kolbás

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
40 dkg füstölt oldalas
15 dkg füstölt kolbász
3 babérlevél
4 nagy  gerezd fokhagyma

bors
2 dl tejföl
2 ek liszt
kevés ecet
pici cukor

*

Elkészítés:

A füstölt oldalast feldarabolom és felteszem főni, hozzáteszem a fokhagymát is.  Amikor már majdnem puha, belerakom a kolbászt, mert az hamarabb megfő. Ezután jön bele a kockára vágott krumpli, a babérlevel, ekkor  sózom, borsozom. Amikor megfőtt a  krumpli is,  behabarom a tejföl és a liszt keverékével, teszek bele pici cukrot is és jól összeforralom.  A tűzről levéve kevés ecettel ízesítem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros krumplileves füstölt oldalassal és kolbás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!