Magyaros kölesfasírt párolt káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg köles
2 teáskanál medvehagyma
80 dkg fejes káposzta
mokkáskanálnyi pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
egész kömény mokkáskanálnyi
1 evőkanál kókusz zsír
só ízlés szerint

*

Elkészítés:

A kölest egylábasban megpirítjuk másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, megfőzzük, majd lefedjük és 10 percig duzzasztjuk. A medvehagyma egy részét kevés  kókusz zsíron megfuttatjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát , és kevés vízzel felöntjük, a tűzre visszatéve beforraljuk. A megduzzadt köleshez keverjük a pörkölt alapot, fűszerezzük a fokhagymával  őrölt köménnyel, szükség esetén sózzuk. A masszát alaposan összekeverjük majd gombócokat  formálunk belőle, melyeket a sütőben átsütünk. A medvehagyma másik felét  kevés kókusz zsíron megfuttatjuk majd vékony szeletekre vágott káposztát hozzáadjuk, sózzuk őrölt köménnyel fűszerezzük  esetleg kevés citromlével ízesíthetjük és puhára pároljuk. A fasírtokat a káposztával együtt tálaljuk.

Magyaros kölesfasírt párolt káposztával