Hozzávalók:
40 dkg köles
2 teáskanál medvehagyma
80 dkg fejes káposzta
mokkáskanálnyi pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
egész kömény mokkáskanálnyi
1 evőkanál kókusz zsír
só ízlés szerint
*
Elkészítés:
A kölest egylábasban megpirítjuk másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, megfőzzük, majd lefedjük és 10 percig duzzasztjuk. A medvehagyma egy részét kevés kókusz zsíron megfuttatjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát , és kevés vízzel felöntjük, a tűzre visszatéve beforraljuk. A megduzzadt köleshez keverjük a pörkölt alapot, fűszerezzük a fokhagymával őrölt köménnyel, szükség esetén sózzuk. A masszát alaposan összekeverjük majd gombócokat formálunk belőle, melyeket a sütőben átsütünk. A medvehagyma másik felét kevés kókusz zsíron megfuttatjuk majd vékony szeletekre vágott káposztát hozzáadjuk, sózzuk őrölt köménnyel fűszerezzük esetleg kevés citromlével ízesíthetjük és puhára pároljuk. A fasírtokat a káposztával együtt tálaljuk.