Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 tk köménymag
1 ek só
3 ek napraforgóolaj
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1 ek aprított metélőhagyma
Csipetkéhez:
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt (gluténmentesen: Miklós’ Universal mix liszt)
¼ mk só
*
Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk, és sós, köménymagos vízben a répákkal együtt puhára főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek, a csipetkét belecsipegetjük, majd az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, a végén beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit együtt pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.
Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, és pár perc alatt készre főzzük.
Tálalás előtt apróra vágott metélőhagymával szórjuk meg.