Hozzávalók:
*1 egész kis fej karfiol
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*4 közepes szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 marék házi csigatészta (1 tojásból készült tészta fele)
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált paprika
*1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
*1 csapott tk liszt
*
Elkészítés:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A karfiolt apró rózsáira szedjük.
A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára ), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, a lisztet és addig keverjük, míg nem maradnak pici lisztcsomók.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet.
Jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, a házi csigatésztát.
Ha már majdnem puha minden alapelem, a karfiolt is belerakjuk.
Ha a karfiol is roppanósan puha, elzárhatjuk.
Melegen kínáljuk.