Hozzávalók:
Hozzávaló 15 dkg füstölt kolbász, 4 – 5 db burgonya, 1 db Vhagyma, 1 -3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 1 db tojás, petrezselyemzöld, bors, só, ételízesítő,2 dl tejföl, 2-3 ek. liszt
Csőrögefánk
Hozzávalók: 35 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.
Csőrögefánk
Elkészítés
Az alapanyagból tésztát készítünk, majd 20-30 percig pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felvágjuk, és olajban kisütjük.
Porcukorral megszórjuk, baracklekvárral fogyasztjuk.