Hozzávalók:
Tészta
800 g liszt
200 ml tej
200 ml víz
42 g élesztő
3 ek kristálycukor
4 ek olivaolaj
2 kk só
Paradicsomszósz és feltét magyaros pizzához
200 ml sűrített paradicsom
Ízlés szerint: őrölt feketebors, só, vegeta, bazsalikom, oregánó, szerecsendió
Feltét 2×32 cm-es pizzához: 50 gramm paprikás és 50 gramm téliszalámi, 100 gramm szalonna, 4 darab hegyes erőspaprika, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.
Tejfölös-fokhagymás szósz és feltét
200 ml tejföl
Ízlés szerint: őrölt fehérbors, só, fokhagyma, zöldfűszer, vegeta, bazsalikom, szerecsendió
Feltét 2×32 cm-es pizzához: 50 gramm csirkemellsonka és 50 gramm gépsonka, fél fej lilahagyma, ízlés szerint kukorica és reszelt sajt.
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval, cukorral elkevert liszthez.
Ekezdjük dagasztani, majd hozzáadjuk az olivaolajat és a vizet.
1 órán át kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk.
A kör alakú pizzaformát ( tepsit ) kivajazzuk és kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a szósszal, és rárakjuk a feltétet.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd ugyanennyi fokon kb.
10-15 percig sütjük.
Ez a mennyiség 4 darab 32 cm-es pizzához elegendő.