Magyaros csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Magyaros csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
3-4 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
2 ek.liba vagy sertés zsír
1 ek. pirospaprika

őrölt fekete bors
majoránna

*

Elkészítés:

Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11pt;
font-family:Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Times New Roman;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
Előkészítés: A májat megtisztítjuk /nehogy epe maradjon rajta/. Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá! Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Magyaros csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Magyaros csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!