Hozzávalók:
Hozzávalók: 5 – 6 db burgonya, 2 petrzselyem zölddel együtt, 2 sárgarépa, zellerzöld, 1 szelet zeller só, 1 db paprika, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, 1,5 l víz ételízesitő,
Galuskához: 1 tojás
Palacsinta Hozzávalók:
Hozzávalók: 40 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítése:
– A burgonyát hámozzuk és kockákra vágjuk, majd a zöldségeket is felkarikázzuk tisztítás után. A zellert is kockázzuk, majd a kétféle zöldet apróra vágjuk és egy 2 literes fazékban olajon feltesszük pirítani őket. Ezután 1 ek liszttel megszórjuk és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, majd felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, tegyük bele az ízesítőt, a paprikát és a paradicsomot.
Egy tojásból liszttel készítsünk galuskatésztát és mielőtt megfőne, szaggassuk bele a levesbe. Ha feljönnek a tetejére a galuskák, elzárhatjuk alatta a tűzhelyet vagy a főzőlapot.
Palacsinta Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az eső sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van, a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem,mogyorókrém